Super Portal Dushanba, 17 Fev 2020, 04:55
Шаблоны для ucoz
Главная | Регистрация | Вход Приветствую Вас Гость | RSS
SAYT MENYUSI
BO'LIMLAR
Qiziqarli malumotlar [35]
O'zbek qo'shiqlar [11]
Shou-Biznes [11]
Pazandachilik [0]
Sherlar [14]
Telefon uchun [0]
Foydali Maslahatlar [7]
Sevgi [49]
Mashxurlar hayoti [2]
Kompyuter uchun [2]
Photoshop darslari [1]
Hayotiy voqealar [10]
Avtomobil dunyosi [0]
Salomatlik sirlari [4]
Go'zal bo'lish sirlari [24]
Internetda pul ishlash [0]
Qo'shiq matni [24]
WEB MASTER [42]
Sevgi izhorlari [1]
Ucoz uchun skriptlar [7]
To'rtlar [7]
O'zbek milliy taomlari [11]
Koreya taomlari [2]
Kaboblar [2]
Turkiya taomlari [4]
Kotletlar [7]
Xobbi [7]
Piroglar [7]
Bulochkalar [2]
Gamburgerlar [7]
Somsalar [2]
Super foto [1]
Индийские фильмы [2]
Узбекские фильмы [2]
Сериалы [0]
Fashion [10]
Hajviyalar [1]
Salatlar [20]
MINI CHAT
SO'ROVNOMA
SAYTDA KO'PROQ NIMALAR BO'LISHINI XOXLAYSIZ?
Всего ответов: 1968
Главная » 2012 » May » 2 » Baqlajonli salat
15:27
Baqlajonli salat

Masalliqlar: 3 kishi uchun

-1ta baqlajon(urugi kamrogi yaxshi)

-1ta xom tuxum(baqlajoningiz kattaroq bolsa 2ta tuxum)

- 0.5ta koreyscha(1ta ozbekcha) bodring

- 1ta pamildori

- 1 piyola markapcha

- 1 chomich osimlik yogi

- 1 bolak sarimsoq

- 1 chimdim shakar

- 1chimdimdan ziravorlar(zira, kashnich)

- 1choy-qoshiq uksus

- istalgan kokat

 

Tayyorlash:

Salatimizga baqlajon qovurmasi issiqligida solinishi lozim, bolmasa salat oziidek chiqmasligi mumkin. Va qovurmani qilish jarayonida salatning qolgan qismini ham qilishga vaqt yetadi.

1.       Baqlajonni kubik 1x1sm shaklda tograb olamiz.                      
  Tuxumga 1 chimdim tuz solib, biroz aralashtiramiz
 va baqlajonni tovamizga sigadigan qismicha olib,
tuxumga botirib olib qizigan yogda pishiramiz.                               
 Pishirish baqlajon miqdoriga qarab takrorlanadi
va oxirida idishdagi qolgan tuxum ham solib yuboriladi.

2.       Markapchani tayyorlab olamiz

3.       Bodring va pomidorni kubik 1x1sm shaklida tograb
olamiz. Sarimsoqni maydalab tograymiz.                                       
4.       Markapcha+bodring+sarimsoq+pomildori+ziravorlar+
1 choy-qoshiq tuz+shakar va shularning ustidan
baqlajonni yogdan oxirgisini olib, hammasini solamiz
va qolimiz bilan bir-biriga yopishib qolgan baqlajon
 bolsa ajratib yuboramiz va masliiqlni aralashtiramiz.                     
 Salatimiz tayyor.                                                                            

5.        Yoqimli ishtaha!

 

 

Maslahatlar:

1. Baqlajonni bulgaydigan tuxumni kop aralashtirmang, chunki tuxum kopiradigan darajada aralashsa, unga baqlajon solinganda tuxum yaxshi yuqmaydi va qovurish jarayonida baqlajon tuxumdan ajralib qolishi mumkin.

2.Agar tishli pichogingiz bolsa bodringda shu pichoqda tograsangiz, salatingiz yanayam chiroyli chiqadi.

3.Pomildorini solishda baqlajonni solishdan avval solinsa uning mazasi yanayam yaxshilanadi.

4. Pomildorining suvi chiqishi sababli, salatni tortishdan 10daqiqa avval qilinsa yaxshi boladi.

5. Agar oshxonangizda soya va koreys tuzi bolsa, 1choy-qoshiq soya va 1 chimdim salat tuzidan solsangiz, salatning tami yanayam ajoiblashadi va tatigan odam unig tamini tasvirlab bera olmay qoladi, korasiz J

Категория: Salatlar | Просмотров: 2001 | Добавил: AKBARSHOX | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email:
Код *:
SAYTGA KIRISH
QIDIRISH
PAZANDA
SMS SHERLAR
SAYT FAOLLARI

Xozir Saytda: 1
Mehmon: 1
Foydalanuvchi: 0
WwW.DJAKBAR.UcoZ.CoM
WMmail.ru - сервис почтовых рассылок