Tort asosi uchun:
-300gr uvlanadigan pechene
-100-150gr saryog;
Nachinka uchun:
-500gr mascarpone(cream
cheese)
-200ml qaymoq(yog’liligi
33-35%li)
-150gr shakar
-20gr jelatin
Tayyorlash:
Qaynatib sovutilgan 0.5stakan
suvga jelatinni solib, 1soatga qoldiramiz.
![](/Foto/24676589.jpg)
Pecheneni maydalab
olamiz(blender,myasorubka, o’qlov)
![](/Foto/76329455.jpg)
Pechene bilan gazda eritilgan
saryog’ni aralashtirmiz.
![](/Foto/52521757.jpg)
Qolipga joylaymiz.
![](/Foto/59187965.jpg)
Jelatin solingan suvni gazga qo’yib, qaynaguncha ushlaymiz(qaynab ketmasin) va darxol olovdan olib sovutamiz.
![](/Foto/69852811.jpg)
Qaymoqni shakar bilan
ko’pirtirib olamiz.
![](/Foto/47604629.jpg)
So’ng mascarpone solib yana
aralashtirmiz. So’ng jelatinni ham solib yaxshilab aralashtiramiz.
![](/Foto/37039538.jpg)
Aralashmani qolip ustidan solamiz. Yuzasini tekislaymiz va sovutgichda 4-5soat saqlaymiz. Tortimiz tayyyor!
![](/Foto/48617200.jpg)