Tort asosi uchun:
-300gr uvlanadigan pechene
-100-150gr saryog;
Nachinka uchun:
-500gr mascarpone(cream
cheese)
-200ml qaymoq(yog’liligi
33-35%li)
-150gr shakar
-20gr jelatin
Tayyorlash:
Qaynatib sovutilgan 0.5stakan
suvga jelatinni solib, 1soatga qoldiramiz.
Pecheneni maydalab
olamiz(blender,myasorubka, o’qlov)
Pechene bilan gazda eritilgan
saryog’ni aralashtirmiz.
Qolipga joylaymiz.
Jelatin solingan suvni gazga qo’yib, qaynaguncha ushlaymiz(qaynab ketmasin) va darxol olovdan olib sovutamiz.
Qaymoqni shakar bilan
ko’pirtirib olamiz.
So’ng mascarpone solib yana
aralashtirmiz. So’ng jelatinni ham solib yaxshilab aralashtiramiz.
Aralashmani qolip ustidan solamiz. Yuzasini tekislaymiz va sovutgichda 4-5soat saqlaymiz. Tortimiz tayyyor!