Hamir uchun masalliqlar:
-un
-tuxum
-tuz, suv
Nachinkasi uchun masalliqlar:
-100gr qiyma
-1 bosh piyoz
-ziravorlar
-tuz
Tayyorlanishi:
O'rtacha yumshoqlikda hamir qoriladi. 30minga usti yopilib, tindirib qo'yiladi.
Nachinka tayyorlash:
1.Oddiy usul: Piyoz 0,5sm uzunlikda to'g'raladi va go'sht, tuz va ziravorlar bilan yaxshilab
aralashtiriladi.
2.Qovurma usul: Qizigan yog'da piyozni ozgina so'liguncha past olovda qovurib, songra
go'sht, tuz, ziravorlar solinib 1-2 min qovuriladi. Tugishdan oldin sovutiladi. Qovurma usul
mazaliroq chiqadi.
Chuchvaraning tugilishi:
1.Hamirni osti ko'rinadigan yuqalikda yoyib, 3x3(yoki 4x4,5x5)sm
uzunlikda kesiladi.
2.Nachinka hamirning yuqoriroq qismiga solinib, buklab chetlari
yopishtiriladi.
(Agar yaxshi yopishmasa biroz suv bilan namlanadi)
3.Yuqoridagi ikki burchak biroz qayiriladi.
4.Patsdagi buklanmagan qismini chap ko'rsatkich barmoq bilan
ushlanib, o'ng barmoqlar bilan orqaga aylantiriladi.
5.Uchlari bir-biriga yopishitirladi.
Xoxlovchilar muzlatgichda(morozilnik) 5 kun mobaynida saqlashlari mumkin.