Super Portal Payshanba, 21 Noy 2024, 14:07
Шаблоны для ucoz
Главная | Регистрация | Вход Приветствую Вас Гость | RSS
SAYT MENYUSI
BO'LIMLAR
Qiziqarli malumotlar [35]
O'zbek qo'shiqlar [11]
Shou-Biznes [11]
Pazandachilik [0]
Sherlar [14]
Telefon uchun [0]
Foydali Maslahatlar [7]
Sevgi [49]
Mashxurlar hayoti [2]
Kompyuter uchun [2]
Photoshop darslari [1]
Hayotiy voqealar [10]
Avtomobil dunyosi [0]
Salomatlik sirlari [4]
Go'zal bo'lish sirlari [24]
Internetda pul ishlash [0]
Qo'shiq matni [24]
WEB MASTER [42]
Sevgi izhorlari [1]
Ucoz uchun skriptlar [7]
To'rtlar [7]
O'zbek milliy taomlari [11]
Koreya taomlari [2]
Kaboblar [2]
Turkiya taomlari [4]
Kotletlar [7]
Xobbi [7]
Piroglar [7]
Bulochkalar [2]
Gamburgerlar [7]
Somsalar [2]
Super foto [1]
Индийские фильмы [2]
Узбекские фильмы [2]
Сериалы [0]
Fashion [10]
Hajviyalar [1]
Salatlar [20]
MINI CHAT
SO'ROVNOMA
SAYTDA KO'PROQ NIMALAR BO'LISHINI XOXLAYSIZ?
Всего ответов: 1978
Главная » 2012 » Fevral » 15 » Murabboli pirog (Jam tart)
15:02
Murabboli pirog (Jam tart)
Masalliqlar:
 
-110 gr(~9 osh-q) saryog'
-100gr (0.5 st shakar (xona haroratida)
-1 ta tuxum + 1 ta tuxum sarig'i
-2 st un (1 st=200 ml)
-0.5 choy-q tuz
-2 choy-q baking powder
-4-5 osh-q murabbo (qulupnay/olma yoki boshqa turi)
-2 osh-q shakar(tart stiga sepish uchun, xohishga ko'ra)
 
-24 smli tart qolipi(tag qismi ajraladigan qolip bo'lsa yaxshiroq)
 
Tayyorlash:
 
-Erib turgan saryog' bilan shakarni venchikda aralashtiramiz.
                                                                            
-Alohida idishda venchikda yoyib olingan tuxum va tuxumni 2-3 qismga bo'lib saryog'li aralashmaga solib aralashtiramiz.
                                                                            
                                                                            
-Boshqa idishda un+tuz+baking powderni aralashtirib olib, yuqoridagi massaga solamiz va yog'och qoshiq yoki spatulada pichoqda kesganday harakatlar bilan aralashtiramiz. Keyinroq qo'lda aralashtirishga o'tamiz.
                                                                            
                                                                            
-Xamirning 1/3 qismini olib, stol ustida truba shakliga keltiramiz. Bu xamirni va qolgan xamirni alohida sellofanga o'rab sovutgichga 20 minutdan ortiq vaqtga qoyamiz.
                                                                             
-Sovutgichdan kattaroq xamirni boib,  oz-ozdan qo'limizda oqolipga joylaymiz. Chetlarini tekislaymiz. Xamir o'rtasini Vilkada urib chiqamiz. Murabboni xamir ustiga solib, qoshiqda yoyamiz.
                                                                              
                                                                                            
-Truba shaklidagi xamirni olib, parrak qilib kesib olamiz. Parraklarni murabbo ustiga terib chiqamiz. Xohishga ko'ra shakar sepsa ham bo'ladi. 190C oldindan qizdirilgan duxovka20-23 minutga, pirogning chetlai qizarguncha pishiramiz. Pishib chiqqach juda qaynoq bo'ladi, murabbo qismi ayniqsa. Qolipdaligicha sovutib, keyin dasturxonga tortamiz.
                                                                               
                                                                               
                                                                                
Категория: Piroglar | Просмотров: 3130 | Добавил: AKBARSHOX | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Table">
Имя *:
Email:
Код *:
SAYTGA KIRISH
QIDIRISH
PAZANDA
SMS SHERLAR
SAYT FAOLLARI

Xozir Saytda: 2
Mehmon: 2
Foydalanuvchi: 0
WwW.DJAKBAR.UcoZ.CoM
WMmail.ru - сервис почтовых рассылок