Super Portal Shanba, 29 Fev 2020, 02:24
Шаблоны для ucoz
Главная | Регистрация | Вход Приветствую Вас Гость | RSS
SAYT MENYUSI
BO'LIMLAR
Qiziqarli malumotlar [35]
O'zbek qo'shiqlar [11]
Shou-Biznes [11]
Pazandachilik [0]
Sherlar [14]
Telefon uchun [0]
Foydali Maslahatlar [7]
Sevgi [49]
Mashxurlar hayoti [2]
Kompyuter uchun [2]
Photoshop darslari [1]
Hayotiy voqealar [10]
Avtomobil dunyosi [0]
Salomatlik sirlari [4]
Go'zal bo'lish sirlari [24]
Internetda pul ishlash [0]
Qo'shiq matni [24]
WEB MASTER [42]
Sevgi izhorlari [1]
Ucoz uchun skriptlar [7]
To'rtlar [7]
O'zbek milliy taomlari [11]
Koreya taomlari [2]
Kaboblar [2]
Turkiya taomlari [4]
Kotletlar [7]
Xobbi [7]
Piroglar [7]
Bulochkalar [2]
Gamburgerlar [7]
Somsalar [2]
Super foto [1]
Индийские фильмы [2]
Узбекские фильмы [2]
Сериалы [0]
Fashion [10]
Hajviyalar [1]
Salatlar [20]
MINI CHAT
SO'ROVNOMA
SAYTDA KO'PROQ NIMALAR BO'LISHINI XOXLAYSIZ?
Всего ответов: 1968
Главная » 2012 » Fevral » 14 » Norin
19:24
Norin
 
 
 
Masalliqlar(6-7kishi uchun): 
-400gr go’sht
-1stakan o’simlik yog’i
-0.5ta piyoz
-1osh-q zira
 
Hamiri uchun:
-1dona tuxum
-1.5stakan suv
-2choy-q tuz
-4.5stakan yuqori navli un
 
Tayyorlash: 
Go’shtni 4-5kun avval sho’r qilib tuzlab qo’yiladi. So’ng .52litrga yaqin suvda 15-20daqiqa qaynatiladi.(go’sht juda yumshab ketmasligi kk)
Hohishga ko’ra go’shtni mayda to’g’rash yoki mixerda chiqarish ham mumkin.
Yog’ni qizdirib, piyozni to’g’rab qizarguncha qovurib olamiz va qizargach piyozni yog’dan suzib olamiz va yog’ni sovutamiz.
Tuxum+suv+tuz va un solib hamir qoramiz va hamirni 5daqiqacha yaxshilab mushtlaymiz va 30daqiqa ustini yopib tindiramiz.
Hamirdan 5ta zuvalachalar yasab, unga botirib, sekin-asta 2mm qalinlikda yoyaymiz. (Agar o’qlov katta bo’lsa 2ta zuvala yasasa bo’ladi)
Yoyilgan hamirimizni 15sm kvadrat shaklida kesib olamiz.
Qaynab turgan suvga solib, aralashtiramiz va 1-2daqiqadan pishirib olamiz.
Hamir pishishi bilan idishga solib, ustidan sovuq suv quyamiz va qo’lda olib, kengroq idish chetlariga yoyamiz. Ikkinchi hamirni yoyguncha shu idish chetida qoladi, ikkinchi hamirni suvga solgandan so’ng avval yoyilgan hamirlarni dasturxon ustiga yana yoyib chiqamiz va 5-10daqiqa shundoq qoldiramiz(qurishi uchun)
Avval piyoz qovurib, sovutgan yog’imizdan olib lagan ostiga surib, dasturxonga yoyilgan hamirlardan olib qo’yamiz va har bir hamir orasini yaxshilab yog’laymiz.
Yog’langan hamirlarni 4-5tasini birga olib, uzunchoq 2-3sm qilib kesib chiqamiz va har bir kesmani 1mm qalinlikda yana to’g’raymiz.
To’g’ralgan hamir va go’shtimizni solib aralashtiramiz. Agar norinni tuzi kamroq bo’lsa, mayda tuzdan solib aralashtirib yuboramiz.
                                                                         
Norin 2-3kunga yetsin desangiz hamir va go’shtni hammasini aralashtirmang, kerakli qismini olib
aralashtirib iste’mol qiling, qolgan qismi shundoq turgani maqul
Категория: O'zbek milliy taomlari | Просмотров: 2189 | Добавил: AKBARSHOX | Рейтинг: 3.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email:
Код *:
SAYTGA KIRISH
QIDIRISH
PAZANDA
SMS SHERLAR
SAYT FAOLLARI

Xozir Saytda: 1
Mehmon: 1
Foydalanuvchi: 0
WwW.DJAKBAR.UcoZ.CoM
WMmail.ru - сервис почтовых рассылок