Masalliqlar(4 kishilik):
-250-300gr qiyma
-1 bosh piyoz
-2 bo’lak toster non(yoki 0.5ta novvoy non yoki 1bo’lak buxonka non)
-1dona o’rtacha piyoz
-1ta tovuq tuxumi,4ta bedana tuxumi(yoki tovuq tuxumi-!maslahatlarga qarang)
-2 bo’lak sarimsoq
- 1chimdimdan ziravorlar(zira, kashnich)
3-4 osh-q o’simlik yog’i
Tayyorlash:
Nonni suvda(yoki sutda) ivitib olamiz.Ivitgandan keyin toster non qolda ham maydalanib ketadi, novvoy non yoki buxonka nonni blender yoki myasorubkada chiqarish lozim.
Qiymaga ivitib maydalangan non+qirg’ichdan o’tkazilgan piyoz+1ta xom tuxum+2chimdim tuz(ta’bga ko’ra)+ziravorlar+mayday to’g’ralgan sarimsoq solib aralashtiramiz va biroz huddi hamirni kaft bilan mushtlagandek mushtlab qiyma masallig’ini qattiqlashtiramiz.
Qiymani 4 qismga bo’lib, kotlet shakliga keltiramiz va patnisga 3-4 ohs-q o’simlik yog’I solib, ustidan kotletlarni teramiz va ularning o’rta qismini chuqurroq qilamiz.
Pishirgich(oven,duxovka)ni 180Cda qizitishga yoqamiz. Kotletlarning chuqur qismiga tuxumlarni chaqib solamiz va patnisni pishirgichga 30-35daqiqaga pishirishga pastki qismiga qo’yamiz. Issiqlik 180C
Ganir uchun masalliqlarni likopchaga solib, ustidan kotletimizni qo’yamiz.
Rasmda garnirga -kartoshka pyure, no’xot pyure va guruch qaynatmasi.
Maslahatlar:
1. Qiymani tayyor bo’lishi bilan pishirishga shoshiling, 만 holda yumshab qolishi mumkin.
2. Agar uya uchun tovuq tuxumini ishlatmoqchi bo’lsangiz, tuxumni chuqurchaga chaqishda,uning oq qismini yarmidan ko’proq qismini alohida idishga solin, aks holda tuxum oqi ko’pligidan chuqurchadan oshib, patnisga ham tushishi mumkin.