Masalliqlar(4 kishilik):
-250-300gr qiyma
-1 bosh piyoz
-1.5 bo’lak toster non(yoki 1/4ta novvoy non yoki 1bo’lak buxonka non)
-1ta tuxum
-2 bo’lak sarimsoq
-1chimdimdan ziravorlar(zira, kashnich)
Nachinka uchun:
-sabzi
-bodring
-salat bargi(ko’kat)
-qovurilgan yoki qaynatilgan tuxum
-sarimsoq
-qalampir
-hohishga ko’ra boshqa sabzavotlar
1stakan sut+1dona tuxum
Tayyorlash:
Nachinka masalliqlarini uzunchoq qilib to’g’raymiz
Qiymaga ivitib maydalangan non+qirg’ichdan o’tkazilgan piyoz+
1ta tuxum sarig’i+2chimdim tuz(ta’bga ko’ra)+ziravorlar+
mayda to’g’ralgan sarimsoq solib aralashtiramiz
va biroz huddi hamirni kaft bilan mushtlagandek
mushtlab qiyma masallig’ini qattiqlashtiramiz.
Qiymadan kichik bo’lak olib, koptokcha qilib, so’ng taxtakash
ustida qiymani barmoqlarimiz bilan yoyamiz.
Yoyilgan qiymaga nachinkani bittalab terib chiqamiz.
Pichoq yordamida qiymani rulet qilib o’raymiz.
1stakan sut+tuxum aralashmani patnisga terilgan ruletlar ustiga quyamiz.
Yoyilgan qiymaga nachinkani bittalab terib chiqamiz.
180Cda 30-35daqiqa davomida duxovkada pishiramiz.