-350gr tvorog
-3ta tuxum
-80gr smetana(yoki barra qatiq)
-70gr shakar
-1osh-q kraxmal
-1choy-q vanilin
Tayyorlash:
Tvorog va tuxum sarig’ini yaxshilab aralashtiramiz.
Aralashmaga kraxmal solib aralashtirilgan qatiq(yoki smetana)ni solamiz va
bir xil miqdor bo’lguncha aralashtiramiz.
Avval tuxum oqini ko’pirtirib,qattiq bo’lganda oz-ozdan shakar solib aralashtiriladi.
So’ngra ko’pitrmaga tvorogli miqdor solib, katta qoshiq(kapkir)da juda ehtiyotkorlik
bilan aralashtiriladi.
Yog’langan patnisga aralashmani solamiz(hoshiga kora magiz ham sepib yuborish mumkin) va 160Cda qizib turgan duxovkada 1soat davomida pishiramiz.Pishirish davomida duxovka eshigini umuman ochmaslik kk.
Pishgach, olovni o’chiramiz 20daqiqa duxovkada qoldiramiz.
Duxovkadan olib yana 2soat shundoq qoldiramiz va keyin ag’darib qo’yamiz.
Aytilgan vaqtlarga amal qilib pishirilsa, tort juda ham mayin chiqadi inshaalloh!
Asl reseptdagi masalliqlar:
-950gr tvorog
-5ta tuxum
-250gr smetana
-230gr shakar
-3osh-q kraxmal
-1paket vanilin